Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Saturday, June 4, 2011

αγανακτισμένος



Όσο και να περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κι αν απολυθούν, το χρέος της χώρας δεν θα επηρεαστεί. Το χρέος το δημιούργησαν και το γιγάντωσαν οι εξοπλισμοί, τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα, οι υπερκοστολογήσεις στα νοσοκομεία, οι σπατάλες και οι κλεψιές. Αυτό ούτε έχει θεραπευτεί, ούτε έχει αλλάξει. Ακόμα και σήμερα, μέσα σε όλη αυτήν την κρίση, τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα συνεχίζονται κανονικά. Η σπατάλη και η ρεμούλα συνεχίζεται ανεμπόδιστη. Οι κλέφτες και οι ψεύτες που μας κυβερνάνε, δεν μπορούν να μας σώσουν από αυτά που οι ίδιοι έκαναν και κάνουν. Δυστυχώς η «δημοκρατία» μας όπως την γνωρίζουμε, δεν λειτούργησε ποτέ.

Ψωμί, παιδεία, ελευθερία,
Η χούντα δεν τελείωσε το εβδομήντα τρία!

Το χρέος της χώρας μας, δημιουργήθηκε επειδή αυτοί που κυβέρνησαν αυτήν την χώρα,  από την μεταπολίτευση και μετά υπέγραφαν συμφωνίες, προμηθεύτηκαν εξοπλισμούς, μας έβαλαν να συμμετέχουμε σε οργανισμούς και σε Εμπορικές και Οικονομικές Ενώσεις όπως η ΕΟΚ, με το αζημίωτο γι αυτούς τους ίδιους.
Δανείστηκαν επιπλέον για να εξαγοράσουν ψήφους, για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην εξουσία, κυρίως για προσωπικό τους όφελος. Αυτοί που τους δάνεισαν, δεν το έκαναν από την καλή τους την ψυχή, τα δάνεια δεν ήταν άτοκα, δεν μας χαρίστηκε ούτε ένα ευρώ. Οι δανειστές έκαναν εμπορική δραστηριότητα, με σκοπό το κέρδος. Προφανώς είτε δεν υπολόγισαν σωστά το επιχειρηματικό τους ρίσκο, είτε είχαν εξ αρχής στόχο την κατάλυση της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Οι δανειστές εάν πήρανε μεγαλύτερα ρίσκα προκειμένου να κερδίσουν περισσότερους τόκους, είναι δικό τους πρόβλημα, κι όχι δικό μας. Έπαιξαν κι έχασαν!

Σε κάθε περίπτωση, οι χώρες δεν είναι μαγαζιά για να βγούνε σε πλειστηριασμό τα περιουσιακά τους στοιχεία. Άλλωστε η Ελλάδα, όσα και να χρωστάει, χρωστάει λιγότερα από άλλες χώρες της ΕΟΚ.  Άντε εμείς να δώσουμε 2-3-5 νησιά να ξεχρεώσουμε. Εσείς τι θα δώσετε? Και σε ποιους? Είναι δυνατόν μια χώρα ή ένα μέρος της να ανήκει σε διεθνή πιστωτικά ιδρύματα, και όχι στους πολίτες της? Το πολύ που μπορούμε να σας δώσουμε, είναι λίγες τρίχες από τα @ρχίδια μας!

Η πραγματικότητα είναι πολύ απλή, και πολύ συγκεκριμένη: Στην Ελλάδα κατελύθη εδώ και πολλές δεκαετίες κάθε έννοια δικαίου, δεν υφίσταται ισονομία, η δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη και πλήρως ελεγχόμενη από την πολιτική εξουσία, διαλύθηκε η παιδεία, η υγεία, ο κοινωνικός ιστός διαλύθηκε και εκμαυλίστηκαν οι συνειδήσεις των πολιτών, που όσοι μπόρεσαν το έριξαν στην κατανάλωση και στον εύκολο πλουτισμό. Ζούμε εδώ και πολλές δεκαετίες μια κοινοβουλευτική δικτατορία, 2 συγκεκριμένα κόμματα εξουσίας εναλλάσσονται ακολουθώντας το ίδιο ακριβώς δρόμο.  

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ήξεραν πολύ καλά τι εισάγουμε, τι (δεν) παράγουμε, τι (δεν) εξάγουμε. Ήξεραν πολύ καλά ότι τα στοιχεία και οι στατιστικές δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα άλλο από πλαστά, αλλά κονομούσαν από τα πανωτόκια, και επιβουλευόντουσαν την ίδια μας την χώρα.

Αφού είμαστε τόσο αναξιόπιστοι, και αφού είναι δεδομένο ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν να πληρωθούν τα δάνεια, για ποιο λόγο συζητάμε? Οι δανειστές έπαιξαν κι έχασαν! Εμείς ζούσαμε και θα ζούμε εδώ για πάντα, εδώ είναι η πατρίδα μας, οι δανειστές ας ζητήσουν και ας πάρουνε πίσω τα δανεικά από αυτούς που συμβλήθηκαν μαζί τους. Αλλιώς, ας κοπιάσουνε σαν γνήσιοι απόγονοι του Χίτλερ, να δούνε κι αυτοί πόσο βαριά είναι η Πούτσ@ του Τσολιά.

Thursday, June 2, 2011

Προσοχή:  
Μην γιουχάρετε ή φτύνετε τους βουλευτές "μας", καταλύετε το Σύνταγμα με τέτοιες ενέργειες! 
Με την εσχάτη προδοσία, με τις μίζες, τις κλοπές, με την άκριτη ψήφιση νόμων, με την υποθήκευση της χώρας με μνημόνια, με την εξαπάτηση των ψηφοφόρων, τον έλεγχο της δικαιοσύνης και την ατιμωρησία των βουλευτών, το Σύνταγμα υπηρετείται με απόλυτη συνέπεια!!!