Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Thursday, December 15, 2011

Ανοιχτή επιστολή προς κύριο Άδωνι Γεωργιάδη



Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Μετά την συνάντηση που είχαμε με σύμβουλο σας, εκθέσαμε αναλυτικά τις αντιρρήσεις μας για να προχωρήσει σε νόμο αυτό το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό, που έχει κοπεί και ραφτεί στα μέτρα γραφειοκρατών και ανθρώπων που έχουν σαν μοναδικό στόχο την αστυνόμευση για να δυσχεράνουν την λειτουργία των επαγγελματικών σκαφών ώστε να αποθαρρυνθούν οι λεγόμενοι «μαϊμού» επαγγελματίες.

Άραγε έχουν αντιληφθεί οι κοινοτικοί επίτροποι και οι «τροϊκανοί» πως ετοιμάζεστε να ψηφίσετε έναν νόμο που θα διώξει τους τουρίστες από την Ελλάδα, θα αποθαρρύνει Έλληνες και ξένους επενδυτές να ασχοληθούν με τον κλάδο μας, και θα γιγαντώσει την γραφειοκρατία αντί να την περιορίσει?

Είναι δυνατόν να μπαίνουν προσκόμματα από γραφειοκράτες για να εξασφαλίσουν την διαιώνιση της ύπαρξης τους ταλαιπωρώντας όλο τον κόσμο? Ο νόμος-τέρας που ετοιμάζετε δεν έχει την παραμικρή αναπτυξιακή προοπτική για τον κλάδο μας, αντιθέτως εξασφαλίζει την συρρίκνωση του!

Ο νόμος το μόνο που στοχεύει είναι τους λεγόμενους «μαϊμού» επαγγελματίες. Όμως τέτοιοι δεν υπάρχουν πλέον, διότι δεν κυκλοφορεί το χρήμα που κυκλοφορούσε πριν λίγα χρόνια, που εκτράφηκαν τέτοια φαινόμενα. Οι μόνοι λοιπόν που θα υποφέρουν από αυτόν τον νόμο, είναι οι πραγματικοί επαγγελματίες και οι τουρίστες που θα κάνουν το λάθος να έρθουν στην πατρίδα μας.

Δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν οι υπάρχουσες γραφειοκρατικές διαδικασίες, και να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που ταλαιπωρεί τους τουρίστες. Δεν είναι δυνατόν να επιδιώκεται η αστυνόμευση και η εύρυθμη λειτουργία ενός κλάδου, με περισσότερα έγγραφα και περισσότερη γραφειοκρατία, αντί για πραγματικούς φυσικούς ελέγχους στους τόπους που ασκείται η δραστηριότητα.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου, και να γίνει ένα νέο, μετά από πραγματική διαβούλευση με ανθρώπους που έχουν στόχο το καλό του κλάδου, την περαιτέρω ανάπτυξη του και την εξυπηρέτηση των τουριστών.


Α.Μάγγος