Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Wednesday, June 6, 2007

Ιστιοπλοϊκά τριήμερα του Υπουργείου Νέας Γενιάς

θεωρώ υποχρέωση μου να θίξω άλλο ένα θέμα που έπεσε στην αντίληψη μου!!!
Αφορά τα τριήμερα του Υπουργείου Νέας Γενιάς.

Aπό ότι γνωρίζω, στους ιδιοκτήτες των σκαφών προσφέρουν για το τριήμερο περί τα 800 ευρώ. Ποιο επαγγελματικό σκάφος θα είναι ξενοίκιαστο καλοκαιριάτικα, και θα είναι διαθέσιμο για Παρασκευοσαββατοκύριακο ναύλο των 800 ευρώ, μείον το ΦΠΑ 9%= 730 περίπου, μείον 390 ο σκίππερ (ποιος πραγματικός επαγγελματίας αξιόλογος σκίππερ δεν είναι διατεθειμένος να δουλέψει μόνο παρασκευοσαββατοκύριακα?)=320, μείον ο καθαρισμός 50-60 ευρώ, μείον το πρωινό-δυο ελαφριά γεύματα, καύσιμα κλπ...

Μιλάμε για νετ στον ιδιοκτήτη ούτε 150-200 ευρώ, εκτός και αν ο ίδιος πάει σαν σκίππερ με την νεολαία, για να του μείνουν κάποια λεφτά στην τσέπη... Εκτός και αν ο ιδιοκτήτης βρει ότι πιο άθλιο μπορεί να βρει σε σκίππερ, για να μην βγάλει περισσότερα ο σκίππερ από το σκάφος, και έτσι να μπορεί να του κόψει κάτι από το μεροκάματο.

Πόσα σκάφη έχουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για 9 άτομα (8 νέοι + ο σκίππερ) και θα ταξιδέψουν για 150 ευρώ για ένα τριήμερο?
Για ποια μαθήματα, τα περισσότερα σκάφη που συμμετέχουν προφανώς είναι σκάφη που δεν μπορούν να σταυρώσουν πελάτη, διότι κανένας που να έχει καλό σκάφος, σωστά συντηρημένο, σωστά εξοπλισμένο, δεν θα άφηνε την περιουσία του να ταξιδέψει για ψίχουλα ούτε θα ήταν ξενοίκιαστο καλοκαιριάτικα...
Οι δε σκιππεραίοι, προφανώς είναι μη επαγγελματίες...
Μαθήματα λοιπόν σε σκάφη της πλάκας από άσχετους, με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Νέας Γενιάς!!!

Υποψιάζομαι ότι τα περισσότερα σκάφη που διατίθενται από τους διάφορους ομίλους, είναι ιδιωτικά. Με τι επιθεώρηση, με τι σωστικά, με τι epirb, vhf , liferaft, φαρμακείο κλπ ταξιδεύουν με την νεολαία τα σκάφη αυτά?
Μήπως δεν είναι πράγματι απαραίτητος ο επιπλέον σωστικός εξοπλισμός ασφαλείας τον οποίον υποχρεούμαστε να φέρουμε όσοι έχουμε επαγγλεματικά σκάφη, αφού τελικά οι νεολαία μπορεί να ταξιδεύει με τις ευλογίες του Υπουργείου Νέας Γενιάς χωρίς χρησιμοποιούνται σκάφη που φέρουν τέτοιον εξοπλισμό ασφαλείας?
Αποδίδουν ΦΠΑ όσοι εισπράττουν τα χρήματα του ναύλου?
Πληρώνουν φόρους, ΤΑΝΠΥ, ΤΕΒΕ-ΚΛΕΒΕ, λογιστές, Επιμελητήρια κλπ, όπως εμείς?
Τι πτυχία έχουν οι "έμπειροι καπετάνιοι" που διδάσκουν μετεωρολογία, διάσωση, πρώτες βοήθειες κλπ?

Πως νοικιάζουν οι Ναυτικοί Όμιλοι σκάφη στο Υπουργείο Νέας Γενιάς, τι φορολογικά παραστατικά εκδίδονται για τα χρήματα που εισπράττουν από τους ομίλους ή τους ιδιώτες και τους "έμπειρους καπετάνιους", και τελικά:
Ποιος θα δυσφημιστεί αν κάποιο μη επαγγελματικό σκάφος με 8 νέους και έναν αμφιβόλου ποιότητας και επαγγελματικής κατάρτισης σκίππερ πάθει κάποιο ατύχημα?

Στα τηλεδικαστήρια που θα ακολουθήσουν, θα δυσφημείται ο κλάδος μας, και προτείνω να αντιδράσουμε προκαταβολικά, γιατί αν αντιδράσουμε κατόπιν εορτής εμείς θα θιγούμε και θα χρεωθούμε την ρετσινιά. Το μόνο που μας λείπει είναι ένας «Λούρος» στις πλάτες μας... Αντώνης Μάγγος


Σχετικά, παραθέτω την προκήρυξη:

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
"ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ 2007"
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο της πολιτικής της για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου διοργανώνει, σε συνεργασία με Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους της χώρας, «Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα» κατά τους μήνες Ιούνιο, πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου και Σεπτέμβριο 2007.Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων, η γνωριμία με τις ελληνικές θαλάσσιες ομορφιές, η ανακάλυψη εναλλακτικών τρόπων διακοπών, η εκπαίδευση και η δημιουργία ενδιαφερόντων για την ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες όπως αυτή της ιστιοπλοΐας. Οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τρόπους και δυνατότητες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να απαλλαγούν έστω και για λίγο από το περιβάλλον της πόλης, αλλά και να δημιουργήσουν φιλίες και γνωριμίες καλλιεργώντας αξίες όπως αυτές της ομαδικότητας και της άμιλλας.
ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ιστιοφόρα Σκάφη δυναμικότητας 8 ατόμων.
Δύο διανυκτερεύσεις στα σκάφη.
Πρωινό και 2 ελαφρά γεύματα ημερησίως.
Έμπειρος Καπετάνιος.
Βασικές αρχές Ιστιοπλοΐας, Ναυτιλίας, Προσανατολισμού και Μετεωρολογίας, καθώς επίσης Ναυαγοσωστικής και Διάσωσης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναχώρηση Παρασκευή απόγευμα από τους κατά τόπους Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Επιστροφή Κυριακή βράδυ.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Νέες και νέοι ηλικίας 18-30 ετών (που έχουν γεννηθεί από το 1977 μέχρι και 1/6/1989) που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματος.
Επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου στη Γραμματεία των Ιστιοπλοϊκών και Ναυτικών Ομίλων.
Καλή γνώση κολύμβησης.
Συμμετοχή μόνο σε ένα τριήμερο.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι νέες και νέοι από 18-30 ετών (δηλ. με έτη γέννησης από το 1977 μέχρι και την 1/6/1989) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής – υπεύθυνη δήλωση που θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ( www.neagenia.gr).Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 7/5/2007 και ώρα 8.00 πμ έως και την 11/5/2007 και μέχρι ώρα 12.00 το μεσημέρι, καθ ʼ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.Για να υποβάλει κάποιος αίτηση, αφού διαβάσει προσεκτικά την παρούσα αναλυτική περιγραφή του προγράμματος, συμπληρώνει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που υπάρχει για τον σκοπό αυτό στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση. Ακολούθως η αίτηση κατατάσσεται αυτόματα και ηλεκτρονικά, ανάλογα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης. Η κατάθεση πιστοποιείται με την εμφάνιση αντιγράφου της υποβληθείσας αίτησης, το οποίο ο υποψήφιος μπορεί να εκτυπώσει ή να αποθηκεύσει ηλεκτρονικά. Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής μία μόνον φορά και μόνον για έναν Όμιλο. Οι υποψήφιοι δηλ. δηλώνουν μόνον έναν Όμιλο, αυτόν από τον οποίο επιθυμούν να αναχωρήσουν και όχι συγκεκριμένο τριήμερο-ταξίδι. Η επιλογή των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στα Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα θα γίνει με αυστηρή τήρηση σειράς προτεραιότητας.Η τελική σύνθεση των συμμετοχών στα τριήμερα θα καταρτισθεί από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους. Όσοι υποψήφιοι αποτελούν παρέα (όχι μεγαλύτερη των 8 ατόμων), καλούνται, για διευκόλυνση της διαδικασίας, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους τη μια κατόπιν της άλλης.Τα ονόματα των υποψηφίων για το πρόγραμμα της ιστιοπλοΐας θα δημοσιεύονται καθημερινά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr . Καμία αλλαγή, όσον αφορά στην αφετηρία, δεν θα είναι δυνατή από την ώρα δημοσίευσης του ονόματος του υποψηφίου στους πίνακες της Ιστοσελίδας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Ενημερωτικό υλικό σχετικό με το πρόγραμμα θα διατίθεται στη Γ.Γ.Ν.Γ. Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη, στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων και στους συμμετέχοντες Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους, ενώ θα βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ν.Γ. www.neagenia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Συμμετοχής, Τμήμα Εναλλακτικού Τουρισμού στα τηλέφωνα 210-2599480, 210-2599388.

3 comments:

AmanAM said...

Η παρανομία λόγω χρησιμοποίησης ιδιωτικών σκαφών για επαγγελματικούς σκοπούς (ενοικίαση το Σαββατοκύριακο) είναι βεβαίως ζήτημα απαράδεκτο κατά τρόπο αδιαπραγμάτευτο.

Λυπούμαι που η Γραμματεία Νέας Γενεάς αντιμετώπισε το πρόβλημα αναθέτοντας την οργάνωση στους ομίλους, και μάλιστα σε τιμές που αποκλείουν τη συμμετοχή πραγματικών επαγγελματικών σκαφών και κυβερνητών.

Η ορθή πρακτική θα ήταν, εάν και εφόσον λείπουν τα απαραίτητα χρήματα, οι ιδιοκτήτες των σκαφών να διαθέτουν δωρεάν ως εθελοντές έμψυχο και άψυχο υλικό (την εργασία τους και το ιδιόκτητο πλοίο τους) και ο φορέας-οργανωτής της εκδήλωσης να αποζημιώνει ορισμένα έξοδα του σκάφους.

Αντίθετα, αν γίνεται άδηλη ενοικίαση υπό καθεστώς φοροδιαφυγής, το λόγο οφείλει να λάβει ο έφορος!

Ακούει κανείς???

AmanAM said...

ο φίλος Jerry p, είπε:

Και για τις σχολές των ομίλων ακόμα, πρέπει το σκάφος να είναι επαγγελματικό, δεν μπορεί να είναι ιδιωτικό (εξ όσων γνωρίζω τηρείται ευλαβικά). Γενικά είναι παράνομο να μεταφέρεις ανθρώπους για οποιοδήποτε σκοπό επί πληρωμή χωρίς το μέσο να πληρείς τις προϋποθέσεις που τίθενται σχετικά. Αλήθεια, το δικό μου ασφαλιστήριο το αναφέρει ρητά, δεν μπορώ να μεταφέρω επιβάτες με ναύλο !!! Τα ασφαλιστήρια των σκαφών που χρησιμοποιούνται τους καλύπτουν με ειδική επιπρόσθετη συμφωνία ή ούτε ασφαλιστική κάλυψη υπάρχει ???

Είμαι από την πλευρά αυτών που δραστηριοποιούνται εντός ομίλων και έχει ιδιωτικό σκάφος, αλλά δεν νομιμοποιούμαι να συντάσομαι με μια μη παραδεκτή κατάσταση (ευτυχώς ο όμιλος μου δεν έχει αναμιχθεί).

AmanAM said...

28/6/2007

Έμαθα καινούργιες πληροφορίες σχετικά με τον χορό μαύρου χρήματος και την κονόμα των ομίλων, με τις ευλογίες του Υπουργείου Νέας Γενιάς…

Έχουμε και λέμε:

Το Υπουργείο Νέας Γενιάς πληρώνει 175 ευρώ το κεφάλι, δηλαδή για ένα σκάφος που επιβαίνει ένα γκρούπ 8 ατόμων, πληρώνει 1400 ευρώ.
Αυτά τα χρήματα δίδονται στους Ομίλους, και αυτοί με την σειρά τους έπρεπε να τα δίνουν σε τετρακάμπινα επαγγελματικά σκάφη. Επισήμως οι Όμιλοι δεν έπρεπε να κρατάνε προμήθεια, διότι δεν έχουν δικαίωμα ναυλομεσιτείας.

Οι Όμιλοι τώρα, με την ανοχή των χρηματοδοτών τους, δίνουν από 500 μέχρι 800 ευρώ σε διάφορα παλιά επαγγελματικά σκάφη, σε σκάφη αναψυχής, σε διάφορα σαπάκια, και καρπούνται την διαφορά οι ξύπνιοι που έχουν αναμιχθεί, πιθανόν με συνεργούς κάποιους κοπρίτες του Υπουργείου Νέας Γενιάς.

Το θράσος τους φτάνει σε τέτοιο σημείο, που εκτός από σαπάκια ή από σκάφη αναψυχής που δεν έχουν το δικαίωμα να εκτελούν τέτοια ταξίδια, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν «νοικιάσει» σκάφη 30-32 ποδών, δικάμπινα, και έχουν στριμώξει εκεί 8 νέους+ τον σκίππερ (που είναι κάποια τζιμάνια του ομίλου που δεν έχουν καμία κατάρτιση για κάτι τέτοιο, ούτε φυσικά εκδίδουν κάποιο παραστατικό για τα χρήματα που εισπράττουν, ούτε φορολογούνται γι αυτό)…

Στην καλύτερη περίπτωση, το γκρούπ των 8 νέων+ τον σκίππερ, νοικιάζουν 35άρια ή 37άρια-38άρια σκάφη, που έχουν άδειες για 6 ή το πολύ πολύ για 8 άτομα.

Από ότι προέκυψε από τις πληροφορίες που μάζεψα, ακόμα και όσοι όμιλοι χρησιμοποιούν πραγματικά επαγγελματικά σκάφη, δεν πληρώνουν με τίποτα πάνω από 800-1000 ευρώ. Έτσι 400-600 ευρώ καταλήγουν μαύρα στις τσέπες κάποιων.

Επειδή δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, και επειδή βοά ο τόπος, προκαλώ κάποιον εισαγγελέα να ερευνήσει το θέμα, και να διαπιστώσει τον χορό του μαύρου χρήματος, καθώς και το μέγεθος της παρανομίας ενοικίασης σκαφών που δεν έχουν τις προϋποθέσεις ασφαλείας κλπ για τέτοια ταξίδια. Θα τρομάξετε από το αποτέλεσμα.

Αντώνης Μάγγος