Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Monday, May 28, 2007

τραγωδία!!!

Ένας φίλος που έχει ταξιδέψει μαζί μας, έλαβε πριν 3 μέρες το πιο κάτω διαφημιστικό ημέηλ, και μου το έστειλε για σχολιασμό:

Sent: Friday, May 25, 2007 4:48 PM
Subject: Day sailing opportunities for the disabled in June
The Gwennili Trust still have day sailing opportunities for the disabled available in June, as follows:-

Monday June 18th 3
Tuesday June 19th 5
Wed June 20th 3
Thurs June 21st 6
Friday June 22nd 1

The vessel to be used, the Spirit of Scott Bader, is suitable for those in wheelchairs, as well as the more active disabled.

No previous sailing experience is needed.

The yacht leaves from Port Solent (just by junction 12 of the M27) at 10am and returns at about 4pm. Weather permitting you will have a good day sailing on the Solent with up to 7 others.

The cost is £12 per person contribution towards charter costs. You will need to bring your own food and drink.

If you, or any disabled friend, are interested in a day sailing please contact Operations Trustee, Rex Hawkins by e-mail
HawkinsHI@aol.com or phone on 02380 616559 as soon as possible.

Best wishes
David Harris
GT Admin

Όταν η ιστιοπλοΐα για ανθρώπους με αναπηρίες είναι θέμα φιλανθρωπικών οργανισμών που τραβάνε κονδύλια από κρατικούς κορβανάδες, από προγράμματα της ΕΟΚ, καθώς και από μεμονωμένη φιλανθρωπία, πως μπορείς μετά να κάνεις εσύ κάποια δραστηριότητα που έχει μεν ένα φυσιολογικό κόστος αλλά κανένας δεν σου τα χώνει εσένα για να τα κάνεις σχεδόν τζάμπα?

Όταν στην χώρα τους η δραστηριότητα της ιστιοπλοΐας είναι ολιγόωρη εξόρμηση στο ντεκ ενός καταμαράν, πόσο σοβαρά μπορούν να εκλάβουν την πρόταση κάποιων Ελλήνων για διακοπές σε ιστιοπλοΐκά σκάφη, γενικής σχεδίασης που να μπορούν να φιλοξενήσουν όλους, ανεξάρτητα φυσικής ικανότητας ή ανικανότητας?

No comments: