Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Friday, April 17, 2009

καλή Ανάσταση

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σύντομα θα κληθούμε όλοι, να εκλέξουμε το νέο Δ.Σ. του σωματείου.

Τα γεγονότα των 2 τελευταίων εβδομάδων, έκαναν σαφές πως το σωματείο μας χρειάζεται όλους, ενωμένους και με διάθεση συνεργασίας και προσφοράς.
Η απαξίωση του σωματείου, η μη συμμετοχή μας, η αδιαφορία μας για το μοναδικό όργανο που έχουμε για να διεκδικήσουμε οτιδήποτε απασχολεί τον κλάδο μας, είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε μείνει λίγοι, και αυτοί που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τον χρόνο τους για το σωματείο, ακόμα λιγότεροι.
Εάν το σωματείο μας απαξιωθεί ή διαλυθεί, δεν θα έχει απλώς το αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διεκδικούμε οτιδήποτε, αλλά θα έχει και την δυσάρεστη συνέπεια να κινδυνεύουν να χαθούν τα ήδη κεκτημένα. Θα ανοίξει η όρεξη σε ορισμένους να πιέσουν τον κλάδο μας ακόμα περισσότερο.

Τα μηνύματα που παίρνω από τα μέλη μας, αλλά και από όσους εδώ και χρόνια έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο σωματείο, είναι η αγωνία τους για τις εξελίξεις, είναι ο φόβος πως εάν διαλυθούμε θα χάσουμε κάτι που τόσα χρόνια μας έχει εκπροσωπήσει επιτυχώς, και όλοι θέλουν να βάλουν το λιθαράκι τους για να βρεθούν λύσεις.
Μετά από τα μηνύματα που παίρνω, τείνω να πιστέψω πως τα γεγονότα των 2 τελευταίων εβδομάδων, λειτούργησαν σαν μοχλός πίεσης προς όλους, και θα επιτευχθεί μια πρωτοφανής συσπείρωση, σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε το σωματείο τα τελευταία χρόνια, που «ξεχάστηκε» η επιτυχία του τιμολογίου της μαρίνας Αλίμου.
Όλοι είχαν εφησυχάσει, και οι περισσότεροι είχαν αδιαφορήσει για το σωματείο. Αυτό το κλίμα έχει αναστραφεί, και το γεγονός αυτό με κάνει να είμαι πολύ αισιόδοξος.
Καλώ όλους, να συμμετάσχουν στις ερχόμενες εκλογές, να δηλώσουν περισσότεροι υποψηφιότητα για να συμμετάσχουν στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει, να αφιερώσουν χρόνο, να καταθέσουν ιδέες, να στηρίξουν τις προσπάθειες του σωματείου, και να αφήσουμε στο παρελθόν τις εικόνες που όταν καλούσαμε τα μέλη να έρθουν για να συζητήσουμε ή για να κάνουμε κάποια δυναμική κινητοποίηση, δεν καταφέρναμε να μαζευτούμε ούτε 15 μέλη…
Ο κάθε ένας ξεχωριστά, και όλοι μαζί, να προσφέρουμε ότι μπορούμε, για να αναστηθεί το σωματείο μας. Σύντομα να ξαναγίνουμε 350 μέλη, και στο μέλλον να φτάσουμε στα 1000 μέλη και ακόμα περισσότερα.

Ο τίτλος και η καρέκλα, δεν πρέπει να είναι στόχος κανενός, χρειαζόμαστε ένα Δ.Σ. που θα κάνει έργο, θα έχει 7 δυναμικά μέλη, που θα εργάζονται για το καλό του σωματείου, με την υποστήριξη και των υπολοίπων μελών.
Σύντομα θα κληθούμε να βάλουμε σταυρούς σε κάποιους υποψήφιους, που θα ζητήσουν την ψήφο μας, για να εκλεχτούν σαν μέλη του Δ.Σ. Να σκεφτούμε καλά ποιόν και γιατί ψηφίζουμε. Μην ψηφίσουμε τον γνωστό μας, τον φίλο μας, τον κολλητό μας, αλλά να βάλουμε σταυρό σε αυτούς που πιστεύουμε πως θα εργαστούν φιλότιμα, σε αυτούς που έχουν γνώσεις και εμπειρία, και που δεν αποζητούν την προσωπική τους προβολή ή τον τίτλο.
Όλοι οι υποψήφιοι, να δεσμευτούν για την διάθεση συνεργασίας με όλους τους υπόλοιπους που θα εκλεγούν, χωρίς όρους για την θέση που θα επιλεχτούν να υπηρετήσουν στο νέο Δ.Σ.
Μια ενδεχόμενη επανάληψη της μάχης για την καρέκλα του προέδρου, που θα συνοδεύεται με προσωπικές επιθέσεις σε όσους ανταγωνίστηκαν για την θέση αυτή, για όσους δεν ψήφισαν τον τελικό επικρατήσαντα κλπ, θα οδηγήσει εκ νέου σε καταστάσεις που θα αποδείξουν ότι η κρίση που δημιουργήθηκε δεν ήταν τυχαία, αλλά τελικά έχουμε σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που νομίζαμε.

Μεγάλη προσοχή επίσης πρέπει να δοθεί στο να μην έχουμε ξανά φαινόμενα μελών που θα ψηφίσουν ή θα ζητήσουν την ψήφο μας, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι καν μέλη του σωματείου μας . Να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, ώστε να μην υπάρχει θέμα ακυρότητας των επόμενων εκλογών.

Η δικιά μου επιθυμία, είναι να δω ένα Δ.Σ. που θα αποτελείται από πλοιοκτήτες που η εκμετάλλευση τουριστικών σκαφών θα είναι η κύρια τους ασχολία, και όχι άτομα που στην πραγματικότητα η ιδιότητα του πλοιοκτήτη είναι πάρεργο, και η κύρια ασχολία τους είναι η ναυλομεσιτεία. Οι ναυλομεσίτες έχουν δικό τους σωματείο, δεν είναι οι κατάλληλοι (κατά την γνώμη μου) να εκπροσωπούν τα μέλη μας. Βέβαια, εφ όσον ένας ναυλομεσίτης είναι και πλοιοκτήτης, δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε, ούτε θεωρώ πως θα έβλαπτε απαραίτητα, εξαρτάται από το ήθος και την προσωπικότητα του καθένα, αλλά θα ήμουνα ευτυχέστερος να δω ανθρώπους αμιγώς πλοιοκτήτες στο Δ.Σ. ή έστω να πλειοψηφούν αυτοί.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
είναι ώρα ευθύνης, και πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε το σωματείο μας, να κρίνουμε ποιος θα οδηγήσει το σωματείο μας τα επόμενα χρόνια στην επίτευξη των στόχων του, στην στόχευση νέων, όσοι βάλουμε υποψηφιότητα να κριθούμε από τα μέλη για την προσφορά μας στο σωματείο, για την στάση μας, αλλά και γι αυτό που θα προσφέρουμε στο μέλλον.

Ο κάθε ένας, να πράξει κατά συνείδηση.

Καλές γιορτές σε όλους, και η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει και την Ανάσταση του σωματείου μας.

Χρόνια πολλά

No comments: