Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Thursday, July 8, 2010

Συγχαρητήρια στο Λιμεναρχείο των ΣπετσώνΣυγχαρητήρια στο Λιμεναρχείο των Σπετσών γιατί ανακάλυψαν τον "αφαλό της συνείδησης"!!! Στην αρχαιότητα, οι πρόγονοί μας τοποθετούσαν τον αφαλό της Γης στους Δελφούς, και οι σύγχρονοι απόγονοί τους ανακάλυψαν τον αφαλό της συνείδησης στην θαλάσσια περιοχή του στενού των Σπετσών, έξω από την Ντάπια.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο έντυπο που μοιράζουν στα αγκυροβολημένα σκάφη στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών, βασίζονται σε αυτόν, στον αφαλό της συνείδησης (navel conscience). Βέβαια, στο Ελληνικό κείμενο, υπάρχει αναφορά στην ναυτική συνείδηση (naval conscience), αλλά υποθέτω πως… το κείμενο στα Ελληνικά έχει κάποιο σφάλμα.

Το πιο αξιοσημείωτο, είναι πως οι λιμενική αρχή των Σπετσών, μοίρασε το έντυπο αυτό σε ιστιοπλοϊκά σκάφη, διότι ως γνωστόν στο στενό των Σπετσών, τα ιστιοπλοϊκά σκάφη αναπτύσσουν τέτοιες ταχύτητες, που εάν δεν μειώσουν την ταχύτητα αυτή, είναι δυνατόν να προκαλέσουν υψηλό κυματισμό και πιθανές σοβαρές βλάβες τόσο στους λουόμενους των παρακείμενων ακτών, όσο και στα ελλιμενισμένα σκάφη.

Το φαινόμενο των απόνερων των ιστιοπλοϊκών σκαφών, συμβαίνει μόνο στην περιοχή του αφαλού της συνείδησης!

Πόσο άραγε στοιχίζει το πλαστικοποιημένο έντυπο A4 που μοιράζουνε στα ιστιοπλοϊκά σκάφη, και πόσος είναι άραγε ο μισθός του διανομέα του εντύπου? Ο συντάκτης του κειμένου, πέραν της προφανούς ικανότητας του στην αγγλική γλώσσα, φαντάζομαι πως άξια θα παίρνει κι αυτός τον μισθό του, σαν διασκεδαστής των τουριστών. Δεν φτάνουν τα υπόλοιπα χάλια μας, με κάτι τέτοια, γινόμαστε ρεζίλι των σκυλιών!!!

Μετά τα ψάρια πουτάνες στον Πειραιά, ανακαλύψαμε στις Σπέτσες τα high speed ιστιοπλοϊκά και τον αφαλό της Συνείδησης. Τι άλλο θα δούνε τα έρμα τα ματάκια μας?


Υ.Γ. Τα πράγματα πάντα μπορούν να είναι χειρότερα:  Το Λιμενικό Σώμα διατάζει τους ξυλοναυπηγούς των Σπετσών να διακόψουν αμέσως τις εργασίες τους και ν’αδειάσουν τον τόπο εντός 30 ημερών!!!

(15/7/2010)

No comments: