Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Thursday, June 28, 2007

Τριήμερα Νέας Γενιάς (συνέχεια)

28/6/2007

Έμαθα καινούργιες πληροφορίες σχετικά με τον χορό μαύρου χρήματος και την κονόμα των ομίλων, με τις ευλογίες του Υπουργείου Νέας Γενιάς…

Έχουμε και λέμε:

Το Υπουργείο Νέας Γενιάς πληρώνει 175 ευρώ το κεφάλι, δηλαδή για ένα σκάφος που επιβαίνει ένα γκρούπ 8 ατόμων, πληρώνει 1400 ευρώ.
Αυτά τα χρήματα δίδονται στους Ομίλους, και αυτοί με την σειρά τους έπρεπε να τα δίνουν σε τετρακάμπινα επαγγελματικά σκάφη. Επισήμως οι Όμιλοι δεν έπρεπε να κρατάνε προμήθεια, διότι δεν έχουν δικαίωμα ναυλομεσιτείας.

Οι Όμιλοι τώρα, με την ανοχή των χρηματοδοτών τους, δίνουν από 500 μέχρι 800 ευρώ σε διάφορα παλιά επαγγελματικά σκάφη, σε σκάφη αναψυχής, σε διάφορα σαπάκια, και καρπούνται την διαφορά οι ξύπνιοι που έχουν αναμιχθεί, πιθανόν με συνεργούς κάποιους κοπρίτες του Υπουργείου Νέας Γενιάς.

Το θράσος τους φτάνει σε τέτοιο σημείο, που εκτός από σαπάκια ή από σκάφη αναψυχής που δεν έχουν το δικαίωμα να εκτελούν τέτοια ταξίδια, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν «νοικιάσει» σκάφη 30-32 ποδών, δικάμπινα, και έχουν στριμώξει εκεί 8 νέους+ τον σκίππερ (που είναι κάποια τζιμάνια του ομίλου που δεν έχουν καμία κατάρτιση για κάτι τέτοιο, ούτε φυσικά εκδίδουν κάποιο παραστατικό για τα χρήματα που εισπράττουν, ούτε φορολογούνται γι αυτό)…

Στην καλύτερη περίπτωση, το γκρούπ των 8 νέων+ τον σκίππερ, νοικιάζουν 35άρια ή 37άρια-38άρια σκάφη, που έχουν άδειες για 6 ή το πολύ πολύ για 8 άτομα.

Από ότι προέκυψε από τις πληροφορίες που μάζεψα, ακόμα και όσοι όμιλοι χρησιμοποιούν πραγματικά επαγγελματικά σκάφη, δεν πληρώνουν με τίποτα πάνω από 800-1000 ευρώ. Έτσι 400-600 ευρώ καταλήγουν μαύρα στις τσέπες κάποιων.

Επειδή δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, και επειδή βοά ο τόπος, προκαλώ κάποιον εισαγγελέα να ερευνήσει το θέμα, και να διαπιστώσει τον χορό του μαύρου χρήματος, καθώς και το μέγεθος της παρανομίας ενοικίασης σκαφών που δεν έχουν τις προϋποθέσεις ασφαλείας κλπ για τέτοια ταξίδια. Θα τρομάξετε από το αποτέλεσμα.

Αντώνης Μάγγος

1 comment:

amanAM said...

ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η αφετηρία εκκίνησης κάθε φορά είναι η έδρα του κάθε ενός από τους παρακάτω Ομίλους ενώ οι προτεινόμενοι προορισμοί και οι αντίστοιχες διαδρομές μπορούν να επιλεγούν ή να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις υφιστάμενες καιρικές ή άλλες συνθήκες.

1. Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών – Καλλιθέας (www.notk.gr)
Διαδρομές: Αίγινα, Πόρος

2. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αιγαίου (Πόρτο Ράφτη)
Διαδρομές: Κάρυστος, Μαρμάρι, Κέα, Πεταλοί

3. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αρτέμιδας
Διαδρομές: Μαρμάρι, Κάρυστος, Κέα, Πεταλοί

4. Ναυτικός Όμιλος Καβάλας
Διαδρομές: Λιμένας Θάσου, Αλυκή, Ν. Ηρακλείτσα, Σαμοθράκη,
Λιμενάρια

5. Ναυτικός Όμιλος Aνοιχτής Θαλάσσης (Θεσσαλονίκης)
Διαδρομές: Θεσσαλονίκη, Νέα Μηχανιώνα, Νέα Μουδανιά,
Πλαταμώνας, Κίτρος


6. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου
Διαδρομές: Τρίκερι, Ωρεοί, Βόλος, Μηλίνα, Μιτζέλα

7. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών
Διαδρομές: Ναύπακτος, Τριζόνια

8. Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας
Διαδρομές: Άγιος Ανδρέας, Στούπα, Κορώνη, Φοινικούντα, Κιτριές,
Πεταλίδι

9. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας
Διαδρομές: Χαλκίδα, Ερέτρια, Αλιβέρι, Άγιοι Απόστολοι,
Αλμυροπόταμος, Πόρτο Μούφαλο, Πεταλιοί, Μαρμάρι, Αρτάκη,
Λίμνη, Θεολόγος

10. Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ρόδου
Διαδρομές: Πανορμίτης Σύμης, Σύμη, Χάλκη

11. Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοϊας
Διαδρομές: Τάρτι, Πλωμάρι, Τοκμάκια, Μόλυβος, Καλλονή

12. Αθλητικός Όμιλος Αιγαίου (Χίος)
Διαδρομές: Λαγκάδα, Οινούσες, Βοκάρια, Εμποριό

13. Ναυτικός Όμιλος Χίου
Διαδρομές: Λαγκάδα, Οινούσες, Βοκάρια, Εμποριό

14. Ναυτικός Όμιλος Σάμου
Διαδρομές: Πυθαγόρειο, Αγαθονήσι, Αρκοί, Μαράθι, Λειψοί

15. Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου
Διαδρομές: Πυθαγόρειο, Αγαθονήσι, Αρκοί, Μαράθι, Λειψοί

16. Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου
Διαδρομές: Πόρος, Βαθύ Ιθάκης, Σάμη, Φισκάρδο, Πόρος,
Ληξούρι, Άσσος, Αγία Ευφημία