Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Sunday, October 21, 2007

Ιστιοπλοϊκά τριήμερα, συνέχεια!

Τον τελευταίο καιρό έχω μιλήσει από κοντά αλλά και τηλεφωνικά, με κάποιους προέδρους Ομίλων, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για τις απόψεις που έχω εκφράσει στο συγκεκριμένο χώρο.
Κατ αρχάς όλοι παραδέχονται (φυσικά άντε να το αποδείξεις...) ότι κρατάνε μίζα από τα τριήμερα, φυσικά αυτά τα χρήματα δεν εμφανίζονται στα βιβλία του Ομίλου, αλλά υποτίθεται (σύμφωνα με τα λεγόμενα τους) ότι τα χρήματα αυτά πάνε για το καλό των ομίλων, σε έξοδα για την ανάπτυξη των υπολοίπων δραστηριοτήτων των ομίλων τους.

Βέβαια κανένας δεν είναι σε θέση να ελέγξει αν καταλήγουν και στις τσέπες ορισμένων!
Για λόγους ηθικής τάξης, αφού οι συζητήσεις μας ήταν οφ δη ρέκορντ, και επειδή αυτοί επικοινώνησαν μαζί μου (δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας έρευνας), δεν θέλω να αποκαλύψω ποιοι ήτανε. Τι θα άλλαζε άλλωστε?
Αλλά εξ αιτίας τους έμαθα ότι κάνουν και κάτι ακόμα:
Και στα τριήμερα, αλλά και στις σχολές τους χρησιμοποιούν πολλές φορές σκάφη αναψυχής, και για τα βιβλία τους, βρίσκουν ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών που χρησιμοποιούν τα επαγγελματικά τους σκάφη σαν σκάφη αναψυχής, και επειδή χρειάζονται να κάνουν εικονικά ναύλα για να δικαιολογούν την επαγγελματική άδεια των σκαφών τους, συνεργάζονται και παίρνουν τιμολόγια από τέτοιους ανθρώπους και προσφέρουν στους μαϊμού επαγγελματίες ημέρες ναύλωσης...
Το ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δυο το πρόσωπο.
----------------
Είμαι πολύ απογοητευμένος, λυπάμαι που το παραδέχομαι αλλά... ένα μπουρδέλο είμαστε! Από όπου και να εξετάσεις τα θέματα, παρανομίες, παρατυπίες, ωχαδελφισμός, πολυνομία και αντικρουόμενοι νόμοι, μη τήρηση νόμων, ατιμωρησία κλπ.
Πραγματικά, αν έπρεπε και οι Όμιλοι να λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο, ίσως να έπρεπε να μην υπάρχουν!!!
Ένας φαύλος κύκλος, μια κοινωνία βαθιά διεφθαρμένη, κρατικός μηχανισμός διεφθαρμένος, προβλήματα από παντού, έχουμε συνηθίσει το περίπου, το όπως όπως, το πασάλειμμα.

Είμαι πολύ απογοητευμένος, ένας κατακλυσμός του Νώε ίσως είναι η λύση, να πάμε όλοι να πνιγούμε, να ησυχάσουμε.

--------------------

Δεν έχω αποδείξεις...
Θα μπορούσα να έχω αποδείξεις μόνο αν εφοδιαστώ με κρυφή κάμερα τύπου Ευαγγελάτου ή Τριανταφυλλόπουλου. Χρόνια τώρα λέω ότι αντιπαθώ τους γιατρούς γιατί θεωρώ ότι οι περισσότεροι είναι έμποροι και εκβιαστές... Από χθεσινή έρευνα του Ευαγγελάτου προκύπτει ότι στους 24 γιατρούς που πλησιάσανε, οι 19 ήταν στο κόλπο, οι 2 το συζητούσανε και οι άλλοι τρεις αρνήθηκαν αλλά... ακόμα και αυτοί που αρνήθηκαν ξέρουν τι συμβαίνει τριγύρω αλλά δεν μιλάνε!!!(ελλείψει αποδείξεων προφανώς...)
Όλοι λένε ότι υπάρχουν και έντιμοι γιατροί. Δεν αμφιβάλλω.
Αλλά η πλειοψηφία τους απέχει πολύ από την εντιμότητα και την ηθική.

Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί κάποιοι όμιλοι να προσφέρουν έργο (έστω και αν κάποιοι εκμεταλλεύονται προς ίδιο όφελος τους ομίλους αυτούς), ούτε αμφιβάλλω ότι υπάρχουν και ιδεολόγοι.
Τις τελευταίες ημέρες όμως ταξίδευα με έναν πρώην φινίστα, και μου έλεγε την ιστορία του και πως σταμάτησε την αγωνιστική ιστιοπλοΐα, το πως σιχάθηκε τον χώρο και πως όσοι έχουν πρόσβαση στα κόλπα προωθήθηκαν σε βάρος του, πως τον εξανάγκασαν να τα παρατήσει ενώ είχε διακρίσεις (με προσωπικές του δαπάνες) σε Πανευρωπαϊκά και Πακγόσμια και προμηθεύανε με σκάφη άλλους, και θεωρώ ότι και ο χώρος των ναυτικών ομίλων δεν διαφέρει σε τίποτα από την υπόλοιπη κοινωνία μας που παράγει ανθρώπους μειωμένης εντιμότητας και ηθικής.

Οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Με βάση αυτά που συμβαίνουν στην υπόλοιπη κοινωνία, πιθανολογώ ότι αποτελούν εξαίρεση οι έντιμοι άνθρωποι.

Τα στοιχεία μου είναι γνωστά, είμαι επώνυμος στον επαγγελματικό μου χώρο, αλλά και όποιος βαριέται να κάνει έρευνα, μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα και να του δώσω άμεσα τα πλήρη μου στοιχεία.
Όποιος νομίζει ότι θίγεται με όσα γράφω, ας μου υποβάλλει μήνυση.
Σε προσωπική μου ιστοσελίδα, γράφω επίσης επώνυμα για τα αίσχη της ΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ, για τα αίσχη εμπόρων σκαφών που κοροϊδεύουν όσους πείθονται και αγοράζουν επαγγελματικά σκάφη σαν επένδυση, γράφω για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για άλλες βρωμιές, αλλά... για κάποιον παράξενο λόγο κανένας δεν μου έχει κάνει ποτέ μήνυση.

Γνωστός επιχειρηματίας του χώρου, απειλούσε με μηνύσεις, αλλά όταν του είπα ότι εγώ είμαι ο amangos (Αντώνης Μάγγος) ενός ξένου φόρουμ συζητήσεων στο οποίο είχα εκφράσει την άποψη ότι δεν γνωρίζω αν είναι έμπορος ναρκωτικών ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αλλά γνωρίζω ότι κάνει τεράστιο ξέπλυμα μαύρου χρήματος αμφίβολης προέλευσης, ποτέ δεν υπέβαλλε τις μηνύσεις...
Παράξενο!!!

Δεν είμαι της ΣΔΟΕ, δεν είμαι διώκτης του εγκλήματος, δεν είμαι ο Ρομπέν των δασών, αυτό που λέω είναι ότι οι ναυτικοί όμιλοι εφ όσον παίρνουν προμήθεια (σαν ναυλομεσίτες) για την πραγματοποίηση των τριημέρων, παρανομούν, εφ όσον χρησιμοποιούν σκάφη αναψυχής ή στριμώχνουν περισσότερους από όσους επιτρέπεται και πάλι παρανομούν, εφ όσον χρησιμοποιούν σκίππερς που δεν έχουν κατάλληλα πιστοποιητικά για να είναι σκίππερς και δεν κόβουν τιμολόγια για τις υπηρεσίες τους αυτές παρανομούν και πάλι (θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο την ασφάλεια των νέων που συμμετέχουν σε αυτά τα τριήμερα), και από όσα έχω μάθει και έχω δει, όλο αυτό το παιχνίδι παίζεται με την ανοχή-αδιαφορία-ευλογίες του Υπουργείου Νέας γενιάς.
Κάποιοι τσεπώνουν χρήματα με αυτήν την ιστορία για προσωπικό τους όφελος.
Κάποιοι άλλοι πιθανόν να βάζουν τα χρήματα αυτά στο ταμείο του ομίλου, για να τα ξοδέψουν για τους σκοπούς του ομίλου.
Και στις δυο περιπτώσεις, τα χρήματα αυτά έπρεπε να ξοδεύονται για την ενοικίαση κατάλληλων σκαφών και κατάλληλου σκίππερ που θα μάθει στους νέους τις βασικές αρχές ιστιοπλοΐας, μετεωρολογίας, προσανατολισμού κλπ.

Ας μου πει κάποιος από οποιονδήποτε όμιλο τα ονόματα των σκίππερς που χρησιμοποιήθηκαν, τα πτυχία τους και το τιμολόγιο που έκοψε ο σκίππερ για τις υπηρεσίες που προσέφερε καθώς και την άδεια ασκήσεως αυτού του επαγγέλματος (που προϋποθέτει ότι ο σκίππερ αυτός έχει ελεγχθεί για το ποινικό του μητρώο κλπ).

No comments: