Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Monday, November 5, 2007

το καινούργιο σκάφος...

Το καινούργιο σκάφος έπρεπε να είναι έτοιμο από πέρισυ...
Βαρέθηκα τις δικαιολογίες, τα ψέμματα, τις υποσχέσεις, την κοροϊδεία!

Τώρα υπόσχονται πως πριν το τέλος του Γενάρη θα έχουν τοποθετήσει την μηχανή, τα ηλεκτρολογικά, τα εσωτερικά ξύλα, η καρίνα και τα τιμόνια. Μέχρι το τέλος του Μάρτη θα είναι έτοιμα όλα. Να το δω, και να μην το πιστέψω!!!

Πάντως, έχω πλέον βάσιμες ελπίδες!!!
Σε πρωινή εκπομπή, στα ζώδια, είπε η αστρολόγος ότι τα προβλήματα που με βασανίζουν τα τελευταία 2 χρόνια θα τελειώσουν, και μέχρι το τέλος του 2008 θα εισπράξω τους καρπούς της σκληρής δουλειάς...

Για να δούμε, τώρα και η αστρολογία είναι με το μέρος μου...

:-(

No comments: