Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Sunday, January 13, 2008

τι είναι ο άνθρωπος...

Την περασμένη Παρασκευή (11/1/08) κηδέψαμε την πρώην πεθερά μου.
Η γυναικούλα έφυγε πλήρης ημερών μεν, άδικα δε!!!

Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, πήγε στο νοσοκομείο με λίγη δύσπνοια από κρυολόγημα, και "έφυγε" σαν το σκυλί στ αλώνι, σιγά μην ασχολήθηκαν για μια κωλόγρια, εδώ δεν ασχολούνται με τους νέους... Εαν δεν είσαι κάποιος επώνυμος, εαν δεν έχεις να τα χώσεις σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο για να έχουν κάθε λόγο να σε σώσουν για να στα ξαναπάρουν μια μέρα, εαν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, bye - πας!!!

Στην κηδεία συνάντησα παλιούς φίλους, παλιούς γνωστούς, συγγενείς από το σόι της πρώην γυναίκας μου που είχα να τους δω περί τα 15 χρόνια!!!
Όσους θυμάμαι από τότε που ήταν παιδιά, έγιναν άντρες και γυναίκες, οι φίλοι και οι γνωστοί ασπρίσανε, αγνώριστοι, ο χρόνος άφησε τα σημάδια του, στους άλλους είναι πιο ορατά, στον εαυτό μας δεν τα βλέπουμε γιατί οι αλλαγές γίνονται σιγά σιγά και τις συνηθίζουμε...

Γερνάμε, περνάει η ζωή μας και χάνεται, κάθε μέρα που περνάει, κάθε ώρα, φεύγει και δεν ξαναγυρίζει...

Ότι αξίζει στην ζωή, ότι μένει από εμάς μια μέρα, είναι η αγάπη που αισθάνονται κάποιοι άνθρωποι για εμάς, ζούμε μέσα από τα έργα μας που κάποιοι αναγνωρίζουν την υπογραφή μας σε αυτά, ζούμε μέσα στην αγάπη που δώσαμε και κάποιοι κράτησαν στην ψυχή τους, ζούμε στην μνήμη όσων μας αγάπησαν...

Μακάρι να έχουμε την τύχη της πρώην πεθεράς μου, να ζούνε και να είναι καλά όλα τα παιδιά και τα εγγόνια μας την ώρα που θα φύγουμε από αυτήν την ζωή, και με ήσυχη την συνείδηση για την ζωή που ζήσαμε. Καλό ταξίδι στο άγνωστο, κάποτε η ζωή τα έφερε έτσι που δεν είχαμε σχέσεις, δεν κρατάω καμμία κακία για όσα με έκαναν να θυμώσω μαζί σου, ελπίζω να με συγχώρεσες κι εσύ.

Θα σε θυμάμαι με αγάπη

No comments: