Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Sunday, January 13, 2008

λιμανιάτικα-δωρεές στο Δέλτα Φαλήρου

Ορισμένοι όμιλοι που έχουν "καταλάβει" χώρο στο Δέλτα Φαλήρου, χρεώνουν στα μέλη τους λιμανιάτικα, ενώ δεν πληρώνουν τίποτα για τον χώρο που καταλαμβάνουν στην Ομοσπονδία ή στο κράτος, ούτε έχουν επισήμως δικαίωμα να εισπράττουν λιμενικά τέλη.

Επειδή δεν νομιμοποιούνται να έχουν τέτοια έσοδα, οι Όμιλοι δεν είναι εμπορικές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται θέσεις ελλιμενισμού, έχουν βρει την πατέντα να κόβουν αποδείξεις (εφ όσον κόβουν αποδείξεις...) σαν δωρεές των μελών!!!

Έλεγχος κανένας, από κανέναν!!!

Τα μέλη που βολεύουν τα σκάφη τους, δεν μιλάνε, διότι είναι σε κατάσταση ομηρίας, εαν μιλήσουν θα χάσουν την θεσούλα τους. Ο νόμος της σιωπής.

Βέβαια τα λάθη τους είναι αναπόφευκτα...
Οι δωρεές είναι επαναλαμβανόμενες, και με σταθερά ποσά.
Στο τέλος δε του χρόνου, εκδίδουν βεβαίωση ότι είναι εξοφλημένα τα λιμανιάτικα, ενώ... δεν έχουν εισπράξει λιμανιάτικα αλλά δωρεές!!!

Τι κάνει μιαου μιαου στα κεραμύδια???

2 comments:

www.katagelies.gr/katagelies/ said...

Αν θέλεις έλα και από το www.katagelies.gr και κάνε και εκεί την καταγγελία σου για να μπορέσουμε να την προωθήσουμε

amanAM said...

Από το 2005 φωνάζω για το χάλι στην Ολυμπιακή Μαρίνα του Δέλτα Φαλήρου, αλλά... ουδείς ακούει!!!


http://clubs.pathfinder.gr/sailing_charters/399406

http://clubs.pathfinder.gr/sailing_charters/399419?ddA=D