Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Thursday, May 6, 2010

μα τι λέω ο τρελός...

Ο κλάδος μας χρειάζεται βοήθεια, όχι πόλεμο.


· Άμεση υπαγωγή του κλάδου μας και των επαγγελματικών αδειών στο Υπουργείο Τουρισμού, και άμεση κατάργηση της χρονοβόρας γραφειοκρατίας που βασανίζει όλους τους συναδέλφους μας

· Άμεση αναβάθμιση των υποδομών, στις υπάρχουσες μαρίνες και στα τουριστικά καταφύγια, το σημερινό χάλι που επικρατεί δεν βοηθάει την ανάπτυξη του κλάδου, αντιθέτως τον σαμποτάρει.

· Να γίνουν περισσότερες μαρίνες, ιδίως στην Αττική.

· Να χρηματοδοτηθούμε από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των σκαφών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

· Άμεση επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, για να λυθούν θέματα όπως του cabin charter, τις φλοτίλες, τις ημερήσιες εξορμήσεις, κλπ.

· Σοβαρή προβολή της χώρας και του θαλάσσιου τουρισμού, και σωστή παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις.

· Διοργάνωση εκθέσεων στην χώρα μας, προκειμένου να προσκληθούν νέοι πελάτες και να προβληθεί ο κλάδος.

· Ανάθεση της διοργάνωσης των τριημέρων της Νέας Γενιάς στον κλάδο μας, και όχι στους ναυτικούς ομίλους, καθώς επίσης κάποιες αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη την Ευρώπη για αντίστοιχη δραστηριότητα με Ευρωπαίους νέους, που θα γίνουν διαφημιστές της χώρας μας, της θάλασσας και των νησιών μας, και θα είναι οι μελλοντικοί πελάτες μας.

Αντώνης Μάγγος
 
ΥΓ Να γραφτεί στα πρακτικά, θα βρεθεί κάποιος μάγκας κάποτε, που θα παρουσιάσει όλα αυτά σαν δικιά του ιδέα. Η ιδέα με τους Ευρωπαίους νέους είναι πολύ καλή ιδέα, και είναι 100% δικιά μου!!! Σήμερα το σκέφτηκα, και το προτείναμε στον Υπουργό Τουρισμού, μέσω του σωματείου.

No comments: