Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Monday, July 23, 2007

Ποιοί είμαστε!!!

θα παραθέσω μερικά στιγμιότυπα, για να μην τα ρίχνετε στους άλλους καπεταναίους , αλλά στην ίδια μας την φάρα...

1) στην Ύδρα , όλοι ξέρουν ότι θα μπλεχτούν οι άγκυρες . Εξ' ου και θησαυρίζει ο κομαντο-βαρκάρης με τη γενειάδα, που φυσικά αντιτίθεται στο να μπουν κάποιες τσαμαδούρες για ρεμέντζα, γιατί θα χάσει την δουλειά και το αφορολόγητο εισόδημα... ποιος μιλά επίσημα για αυτό ? ΚΑΝΕΙΣ !!!

2) στο κανάλι του Πόρου, προς την μεριά του Σταυρού, όσοι κάνουν κινήσεις για πρυμνοδετήσουν, έχουν 50 % πιθανότητα να μπλεχτούν με την γιγάντια καδένα ( κατά το μήκος του καναλιού ), που έβαλαν για μια ρεγκάτα πριν 10 χρόνια και από τότε έμεινε εκεί.Οι 2 τοπικοί δύτες, παρατηρούν ( σε βάρδιες ΝΑΙ !) με κιάλια από τα πάνω σπίτια και μόλις δουν το ανύποπτο θύμα , κατεβαίνουν - και προσφέρουν την α μ ε ρ ι σ τ η βοήθεια τους ......... ποιος έκανε κάτι εκεί ? ΚΑΝΕΙΣ !

3) στη Σίφνο, φθάνεις συνήθως με 6-8 Μποφόρ, είσαι πτώμα από την ένταση και την ευθύνη που έχεις για όσους κουβαλάς, με κλειδώσεις που πονάνε από την διαρκή κλίση, μπαίνεις στο μέσα του μόλου και εκεί σου απαγορεύουν οι ψαράδες να δέσεις γιατί ..."αύριο πρωί-πρωί θα φύγουν ...."Επειδή το έμαθα στα πολλά χρόνια που πηγαίνω, τους προκαλώ λέγοντας ότι θα μπω 1η ντάνα ( με χρήση άγκυρας και την πρύμνη μου ανάμεσα στις πλώρες τους ), θα σηκωθώ όμως κι εγώ μαζί τους για να λύσω και να ξαναδέσω!!! Ξέρετε πως πιάνει αυτό το κόλπο?Όταν μάλιστα δεν εμφανίζονται ποτέ το πρωί και είναι στα καφενεία? Γιατί έξω απλά λυσσομανάει ..

4) στη Σέριφο , η μέσα μεριά του μόλου έχει ένα αμαρκάριστο ξέχωμα από άμμο.Αν δεν το ξέρεις, έκατσες επάνω του. Ξέρετε τι κάνουν όσοι σε βλέπουν να μπαίνεις και να πηγαίνεις προς τα εκεί για να πάρεις γωνία για πρυμνοδέτηση ? ΤΙΠΟΤΑ !!!!

Αυτοί είμαστε λοιπόν!!!

Tο κείμενο αυτό το έγραψε ένας φίλος, σε κάποιο φόρουμ (www.naytilia.gr), και το προσυπογράφω.

Να συμπληρώσω ότι ένα καινούργιο επάγγελμα που έχουν ανακαλύψει οι ψαράδες στα διάφορα νησιά με πρόβλημα θέσεων ελιμενισμού, με πρώτη και καλύτερη την Αίγινα, είναι να βγάζουν γερό μεροκάματο φυλώντας μια θέση με το ψαροκάϊκο, και όταν σκάσει η θαλαμηγός φεύγουν και δένουν σε κάποια τσαμαδούρα, εναντι αδράς αμοιβής, για να δέσει ο κύριος νεοπλουτίδης με την θαλαμηγό στην θέση που φυλάγανε...

Εν γνώσει των λιμεναρχείων, και με την ανοχή τους (προφανώς με το αζημίωτο)...
Ξέρετε πόσα παίρνουν? 150-200 ευρώ!!! Είπατε τίποτα???

No comments: