Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Thursday, August 28, 2008

για την φορολόγηση των εισοδημάτων μέχρι 10,500 ευρώ

Με αφορμή τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν εχθές από τον υπουργό Οικονομίας, έχω άλλη μια απορία:

Αντί να φορολογούν τους μικρούς επαγγελματίες για εισοδήματα μέχρι 10,500 ευρώ, γιατί δεν κάνουν μια βόλτα στον Πόρο, στις Σπέτσες, στο Πόρτο Χέλι, αλλά και σε όλους τους γύρω κόλπους (δεν χρειάζεται να πάνε πιο μακριά, όχι ότι εκεί θα υπάρξει άλλο αποτέλεσμα...), να δούνε σκάφη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το ένα δίπλα στο άλλο, τα περισσότερα με ξένες σημαίες, κυρίως κοινοτικές, κάποια άλλα μαϊμού επαγγελματικά για να παίρνουν φτηνό πετρέλαιο? Να δούνε βίλες, με ιδιωτική παραλία και προσωπική μαρίνα, πάρκινγκ για το ελικόπτερο τους...

Ποιος έχει ελέγξει όλους αυτούς για το ΦΠΑ, για το πόθεν έσχες, για όλη αυτήν την χλιδή που κατά 99,9% δεν συνάδει με τις προσωπικές φορολογικές δηλώσεις όλων αυτών των έξυπνων?

Πως γίνεται να είμαστε μια φτωχή χώρα για να δώσουμε συντάξεις, επιδόματα σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκες, ξεπουλάμε δρόμους, λιμάνια, εγκαταστάσεις, οργανισμούς κλπ αλλά... στις παραλίες μας γίνεται τέτοια παρέλαση από δισεκατομμύρια? Τι είναι όλα αυτά τα σκάφη με Ολλανδικές και Ιταλικές σημαίες, που τα έχουν και τα χρησιμοποιούν Έλληνες? Ποιος από αυτούς έχει ποτέ ελεγχθεί για τεκμήριο?

Όταν θα ξεπουλήσουν και τους υπόλοιπους δρόμους, τα υπόλοιπα αεροδρόμια, τα υπόλοιπα λιμάνια, τι άλλο θα πουλήσουν για να βρουν χρήματα, αφού τα χρήματα περνάνε κάτω από την μύτη τους, μπροστά στα μάτια τους αλλά αυτοί κοιτάνε από την άλλη?

Θα συνέχιζα να τα γράφω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, αλλά νομίζω ότι ο νοών νοείτο...
Τρέξε τώρα να κάνεις περαίωση μέχρι το 2006!!! Δηλαδή, ότι έκλεψες έκλεψες, δώσε κάτι να μην σε αγγίζει τίποτα!!!

Άλλωστε, από το γραφείο του Αλογοσκούφη, πρόσφατα, επέπληξαν διευθύντρια Τελωνείου γιατί ο προσωπικός γιατρός της μητέρας του Υπουργού παραπονέθηκε ότι δεν πέτυχε την υποτιμολόγηση που επιθυμούσε κατά την εισαγωγή του δικού του κότερου...

Αγαπητέ Έλληνα αναγνώστη, εάν θέλεις να δεις κι εσύ μια άσπρη μέρα, αγόρασε κι εσύ ένα κότερο, δανείσου στην ανάγκη, ξεπουλήσου, αλλά... κατάλαβε επιτέλους ότι εάν δεν έχεις πλεούμενο, δεν έχεις τύχη σε αυτήν την χώρα!!!

O tempora, o mores!!!

No comments: