Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Monday, August 4, 2008

η αλήθεια για τον Ελληνικό Νηογνώμονα

O Ελληνικός Νηογνώμων είναι μια άρρωστη επιχείρηση, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον. Μια ιδιωτική επιχείρηση που υποκαθιστά τον ρόλο του κράτους...

Όλοι οι απόστρατοι της Διεύθυνσης Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων του ΥΕΝ, καθώς και παιδιά-ανίψια υψηλόβαθμων του ΥΕΝ, προσλήφθηκαν στον Ελλ. Νηογν. για να πετύχουν το εξής αποτέλεσμα:

Οι ελέγχοντες, ελέγχουν τους μέχρι πρότινος προϊσταμένους τους καθώς και τα βύσματα τους, και εάν κλείσει το μαγαζάκι, θα χάσουν το αποκούμπι τους για όταν αποστρατευτούν και οι ίδιοι!!!

Επί πλέον, οι μέχρι πρότινος υπάλληλοι του ΥΕΝ που προσλαμβάνονται σε διευθυντικές θέσεις, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για τις μέχρι πρότινος Υπηρεσίες τους, ξέρουν τις βρωμοδουλειές όσων τους ελέγχουν, και έτσι οι ελέγχοντες όχι μόνο έχουν δεμένα τα χέρια, αλλά... διαπλέκονται με τους ελεγχόμενους, αποσκοπώντας να προσληφθούν στον Ελλ. Νηογνώμονα όταν αποστρατευτούν, περνάνε εγκυκλίους, νόμους κλπ υπέρ του μελλοντικού τους εργοδότη, ώστε... να εξασφαλίσουν την μελλοντική τους πρόσληψη αμέσως μετά την αποστρατεία.

Με τέτοιες πρακτικές, ποια θα μπορούσε να είναι η μοίρα του Ελληνικού Νηογνώμονα, πέραν της έκδοσης πιστοποιητικών κατά τα συμφέροντα των πλοιοκτητών, των συναδέλφων των μετόχων έτσι κι αλλιώς?

Βέβαια, ο κόσμος τόχει τούμπανο, κι εμείς κρυφό καμάρι, κανένας σοβαρός πλοιοκτήτης δεν χρησιμοποιεί τον Ελληνικό Νηογνώμονα, έτσι κι αλλιώς, και η διεθνής αναξιοπιστία των πιστοποιητικών, είναι δεδομένη.

Γι αυτό και από σήμερα, 4/8/2008 τα πιστοποιητικά του Ελληνικού Νηογνώμονα δεν έχουν καμία ισχύ!!! Οι διεθνείς οργανισμοί, τράβηξαν το χαλάκι κάτω από τα πόδια όλων αυτών των λαμόγιων.

Οι λόγοι που εντός των συνόρων, ο Ελλ Νηογνώμων είναι ικανοποιητικός, για τα μικρά σκάφη/ για τα Ελληνικά ύδατα, είναι γιατί... οι αρμόδιοι δεν θέλουν να στείλουν στην ανεργία τους πρώην συναδέλφους τους και τα παιδιά και τα ανίψια τους...

No comments: