Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Wednesday, October 8, 2008

επιλεκτική προστασία από το κράτος

Κάθε επιχειρηματίας, κάθε εταιρεία, λειτουργούν με την άδεια του κράτους, και υπόκεινται τους ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές, με πρώτη και καλύτερη την Εφορία.

Χωρίς την ανοχή του κράτους, δεν θα υπήρχαν απατεώνες.
Η έλλειψη ελέγχων και η απουσία του κράτους, βοηθάνε κακούς επαγγελματίες να στήσουν μπίζνες τέτοιες, που κάποια στιγμή τραβάνε ένα κανόνι και κλαίει ο κοσμάκης που πλήρωσε για τις υπηρεσίες τους ή οι προμηθευτές τους…

Τώρα που αποκαλύπτεται ότι το τραπεζικό σύστημα είχε μαύρες τρύπες και καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, οι κυβερνήσεις τους στηρίζουν και τους βοηθάνε οικονομικά για να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος μας, όπως κάνανε τόσα χρόνια.

Όταν μια ΕΠΕ ή Ανώνυμη Εταιρεία πτωχεύει, γιατί οι πιστωτές παίρνουμε από τα τρία το μακρύτερο? Το κράτος, που υποτίθεται ελέγχει τις εταιρείες αυτές, με τις αρμόδιες υπηρεσίες, Νομαρχίες, Πρωτοδικεία, Εφορίες, Ορκωτοί λογιστές κλπ, γιατί νίπτει τας χείρας του?

Πως επιτρέπει το κράτος να λειτουργούν ιδιωτικές εταιρίες που δεν έχουν πραγματικά κεφάλαια που να δικαιολογούν τις δραστηριότητες τους, με αποτέλεσμα να βαράνε κανόνι και να εξαφανίζονται, και όσοι έχασαν τα λεφτά τους, ας πρόσεχαν!!!

Τώρα που οι πιστωτές των Τραπεζών κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα τους, το κράτος εγγυάται κάποιο ποσό... Όσοι χάσανε χρήματα από ιδιωτικές εταιρείες που κατά καιρούς χρεοκόπησαν, γιατί δεν έχουν αντίστοιχη προστασία?

No comments: