Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Friday, October 24, 2008

Ησυχία, μην κάνετε θόρυβο, ο Θεός κοιμάται!!!

Σύμφωνα με την δικιά μου θεωρία, καθαρά δικιά μου θεωρία, όταν την ακούσετε από άλλους είναι γιατί και αυτοί κάπως την μάθανε και την επαναλαμβάνουν, ο Θεός κοιμάται.

Αποδεχόμενοι την βιβλική ρήση ότι ο Θεός σε 5 ημέρες έφτιαξε τα πάντα, και την Έκτη έφτιαξε τον άνθρωπο, και μετά θαύμασε και αμέσως μετά ξεκουράστηκε την έβδομη, και δεδομένου ότι η ιστορία της Γης αντιπροσωπεύει το τελευταίο δευτερόλεπτο της 6ης ημέρας της δημιουργίας, η δε ιστορία της Γης, εάν μοιραστεί σε ένα 24ωρο, εμείς σαν είδος εμφανιζόμαστε μόλις στα τελευταία 10 λεπτά, βγαίνει το αβίαστο συμπέρασμα πως:
Η έβδομη μέρα του Θεού, που την έπεσε για ύπνο και για ξεκούραση, έχει μόλις αρχίσει!!! Και θα κρατήσει για πολλά (δικά μας) εκατομμύρια χρόνια.

Μπορεί για εμάς ο χρόνος να φαίνεται τεράστιος, αλλά σε χρόνους Θεού, ο Παντοδύναμος βρίσκεται στον πρώτο ύπνο.

No comments: