Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Saturday, February 7, 2009

Αιμοδοσία του ΣΙΤΕΣΑΠ


Το γραφείου του ΣΙΤΕΣΑΠ, μετατρέπεται σε κέντρο αιμοδοσίας...



Σήμερα, Σάββατο 7 Φεβ. 09, στα γραφεία του σωματείου μας, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία.

Ο σκοπός της αιμοδοσίας, ήταν για να δημιουργηθεί μια Τράπεζα Αίματος του ΣΙΤΕΣΑΠ, ώστε όταν τα μέλη μας χρειάζονται αίμα, να μπορεί το σωματείο να βοηθήσει τα μέλη σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Η αρχή έγινε! Πολλά μέλη μας, αλλά και φίλοι, προσέτρεξαν να προσφέρουν το αίμα τους. Για πρώτη φορά τα πήγαμε αρκετά καλά, δυστυχώς όμως η εποχή δεν ήταν ιδιαίτερα κατάλληλη, διότι πολλοί είχαν πρόσφατα πάρει φάρμακα διότι είναι εποχή ιώσεων, και δεν έγιναν δεκτοί για την αιμοδοσία.

Δεν ξέρω το ακριβές σύνολο του αίματος που μαζεύτηκε, αλλά πιστεύω πως τελικά τουλάχιστον 25 φιάλες πρέπει να μαζεύτηκαν και να αποταμιεύτηκαν υπέρ του σωματείου μας.

Είχαμε εκφράσει την επιθυμία να δώσουμε το πρώτο αίμα για τις ανάγκες των Παλαιστίνιων, αλλά αυτό δεν θα γίνει εφικτό, λόγω των προβλημάτων στην μεταφορά του σε εκείνα τα μέρη που δυστυχώς δοκιμάζονται μικρά παιδιά και φτωχοί άνθρωποι.




Πιστεύω πως με καλύτερη ενημέρωση, επιλογή καλύτερης εποχής (άνοιξη) κλπ, θα επιτύχουμε να μαζέψουμε πολύ περισσότερο αίμα, και τα μέλη μας θα αισθάνονται περήφανοι, αλλά και ασφαλείς σε κάποια τους ανάγκη.

Την επόμενη εβδομάδα, έχουμε εθελοντική εργασία καθαρισμού της αλάνας. Ελπίζω να μαζευτούμε ακόμα περισσότεροι από σήμερα, και να δώσουμε το καλό παράδειγμα σε όλους όσους χρησιμοποιούν την αλάνα, να μην λερώνουν, και να μην αφήνουν σκουπίδια.

Αντώνης Μάγγος, μέλος του Δ.Σ του ΣΙΤΕΣΑΠ.


ΥΓ. Το κλίμα που επικράτησε κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας, ήταν πολύ όμορφο. Αστεία, πειράγματα κλπ συνέθεσαν το κλίμα. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα, ήταν ότι πολλοί έφεραν τα παιδιά τους, και είδαν από κοντά πόσο ανώδυνο και εύκολο είναι να δώσει κάποιος το αίμα του, για να βοηθήσει κάποιον συνάνθρωπο του που το χρειάζεται. Στα νοσοκομεία, δεν έχουμε την ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά μας κάτι τέτοιο, και χάρηκα πολύ που συνέβη κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας του σωματείου μας.



















No comments: