Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Thursday, July 2, 2009

πόλεμος!!!

Από πληροφορίες που έχω, όλα τα μηχανοκίνητα σκάφη άνω των 10 μέτρων, και τα ιστιοπλοϊκά άνω των 12 μέτρων, θα κληθούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας και έκτακτη οικονομική εισφορά.

Το ποσό των τελών κυκλοφορίας δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά προσανατολίζονται να είναι 300 ευρώ για κάθε μέτρο μήκους, για τα 10μετρα σκάφη, και θα ανεβαίνουν σταδιακά ανά 100 ευρώ κάθε 2 μέτρα. Δηλαδή, ένα σκάφος 10 μέτρων θα πληρώνει 300 ευρώ το μέτρο, δηλαδή 3,000 ευρώ συνολικά, ενώ ένα 15 μέτρων θα πληρώνει περίπου 500 ευρώ το μέτρο, δηλαδή 7,500 ευρώ. Αυτό θα ισχύει κάθε χρόνο, είτε το σκάφος έχει Ελληνική, είτε ξένη σημαία.

Ειδικά φέτος, τα σκάφη θα πληρώσουν άλλο τόσο, σαν έκτακτη εισφορά, δηλαδή για το 2009 το 10μετρο σκάφος θα πληρώσει 6,000 ευρώ (τέλη και εισφορά), και το δεκαπεντάμετρο 15,000 ευρώ!!!

Ανεξαρτήτως παλαιότητας, αξίας, κλπ. Δηλαδή, έχεις δώσει 20-30 χιλιάρικα για ένα παλιό 40άρι ιστιοπλοϊκό σκάφος, και θα πληρώσεις 12Χ400Χ2= 9,600 ευρώ για φέτος, και από 4800 τον χρόνο, εν συνεχεία!!!
Ενώ με τα ίδια λεφτά, ούτε ένα καγιέν μεταχειρισμένο δεν παίρνεις, αλλά πληρώνεις 500 ευρώ τέλη κυκλοφορίας, και είσαι "άρχοντας"...

Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι για λεφτά, και θα τα πάρουν από τα σκάφη, και οποιαδήποτε αντίδραση των "σκαφάτων" θα αντιμετωπίσει την λοιδορία της κοινής γνώμης, διότι θα παρουσιάσουν όσους έχουν ένα σκάφος σαν πλούσιους και σαν φοροφυγάδες, και εδώ θα πάρουν φόρους από τα καρτοκινητά και από τα sms που στέλνουν οι πιτσιρικάδες, στους σκαφάτους θα κολλήσουν?

Μόλις χαρίσανε του κόσμου τα λεφτά για να πουλήσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάθε είδους πολυτελές και μη αυτοκίνητο, τώρα ήρθε η ώρα να τα εισπράξουν πίσω με το παραπάνω, από όσους έκαναν το λάθος να αποκτήσουν σκάφος, σε μια θαλασσινή χώρα με τόσα νησιά.

Κυριακή κοντή γιορτή, σε μια εβδομάδα περίπου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στην βουλή, και ετοιμάστε βαζελίνη... Θα την χρειαστούμε απαξάπαντες.

Η γνώμη μου είναι, να αμυνθούμε με κάθε τρόπο!!! Δεν ξέρω τι σκατά πληρώνουν στην Γαλλία, για τα αντίστοιχα σκάφη, αλλά εκεί, έχουν μαρίνες, έχουν υπηρεσίες, έχουν ασφάλεια, έχουν φύλαξη, έχουν κράτος που λειτουργεί. Εδώ είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε, καμία ασφάλεια, καμία παροχή, καμία ανταπόδοση.

Εάν δεν ξεσκίσουμε με μηνύσεις, κάθε λιμάνι για όσα θα έπρεπε να προσφέρει αλλά δεν το κάνει, και να ζητάμε αποζημιώσεις για ότι συμβαίνει, για την κάθε λακκούβα στον δρόμο που μπορείς να στραβοπατήσεις και να χτυπήσεις, να κινδυνέψει το παιδί σου, να καταλάβουν αυτοί που μας κυβερνάνε ότι ναι μεν μπορούν να βάζουν κεφαλικούς φόρους και χαράτσια, αλλά η εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει παρέλθει, και δεν έχουν να κάνουν με ραγιάδες, αλλά με πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πρέπει να πληρώνουμε, αλλά θα πρέπει και να παίρνουμε ανταπόδοση για αυτά που πληρώνουμε.

Ο μόνος δρόμος, είναι ο πόλεμος, και εάν δεν τον δώσουμε τώρα, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

No comments: