Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Saturday, July 4, 2009

Εκκαθαριστικά, και διάφορα άλλα...

Προσοχή στα εκκαθαριστικά: Τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, τα κέρδη από τα λαχεία, τα εφάπαξ των συνταξιούχων, δεν είναι φορολογητέο εισόδημα.

Όμως οι έκτακτες εισφορές, επιβλήθηκαν επί του συνόλου των δηλωθέντων. Κάτι βρωμάει, είναι 100% λαμογιά αυτό το χαράτσι που επιβλήθηκε.

Ήδη, για κάθε αύξηση κεφαλαίου ή δημιουργία νέας εταιρείας ή συμπλοιοκτησίας, πέφτει το χαράτσι του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου, που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος. Από παντού να τα πάρουν, ασχέτως νομιμότητας. Αλήθεια, αυτόν τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου, θα τον βάλουν και στα καράβια? Αμφιβάλλω!

Το χαράτσι των τελών, έχει σαν πρόφαση και πρόσχημα ότι χρειάζονται χρήματα και ο κλάδος μας δεν έχει πληρώσει τόσα χρόνια, όσα έχουν πληρώσει άλλοι κλάδοι... Ο κλάδος των εφοπλιστών, αυτών των φτωχών με τα καράβια της ακτοπλοϊας καθώς και τα εμπορικά, αυτοί οι φτωχομπινέδες λοιπόν, τι έχουν πληρώσει ποτέ σαν φόρους?

No comments: