Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Thursday, July 16, 2009

Τα εισπρακτικά μέτρα για τα σκάφη:

Τα νέα εισπρακτικά μέτρα, που θα επιβάλει το Υπουργείο Οικονομικών στα σκάφη, είναι τα εξής:
Μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής ή επαγγελματικά, από 10 μέτρα μέχρι 13,50μ = 300 ευρώ το μέτρο. Από 13,50μ. μέχρι 17,50 μέτρα =550 ευρώ το μέτρο. Από 17,50μ. μέχρι 21,50μ. =800 ευρώ το μέτρο. Από 21,50μ μέχρι 25,50μ. =1050 ευρώ το μέτρο, και τα μεγαλύτερα 1300 ευρώ το μέτρο.
Στα ιστιοφόρο σκάφη αναψυχής, καθώς και στα επαγγελματικά, άνω των 15 μέτρων, θα επιβληθούν μέχρι τα 20,50 μέτρα =200 ευρώ το μέτρο, για όσα είναι από 20,50μ μέχρι 25,50 μέτρα =400 ευρώ το μέτρο, ενώ τα μεγαλύτερα θα πληρώνουν 600 ευρώ το μέτρο.
Θα ακολουθήσει κάποια υπουργική απόφαση, βάση της οποίας τα επαγγελματικά σκάφη, αφού ελεγχθούν ότι δεν είναι «μαϊμουδένια», θα παίρνουν επιστροφή το 50% του φόρου.
Φέτος θα πληρώσουμε 2 φορές, μια για το 2009, και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα πληρώσουμε άλλη μια φορά για το 2010.
Θα πληρώσουμε και Τρίτη φορά, αυτήν την φορά σαν έκτακτη εισφορά, μέχρι την 15/11/2009.
Περαστικά μας…

No comments: