Φίλες και φίλοι


Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό ημερολόγιο.
Δεν καταγράφω πότε έφαγα πότε ξύπνησα κλπ, αλλά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου κατά την περίοδο που χτίζω ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, για οικουμενική χρήση, δηλαδή είναι προσβάσιμο σε όλους, άσχετα φυσικής ικανότητας.

Έτσι, οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες θα μπορούν ισότιμα και με ασφάλεια να ταξιδεύουν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, να συμμετέχουν σε αγώνες ιστιοπλοΐας, να κάνουν διακοπές, να κολυμπάνε σε όμορφες παραλίες και ερημικούς κόλπους, να επισκέπτονται τα νησιά και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της θάλασσας.

Στην ιδέα αυτή είχα συνεταίρους που ήδη κουράστηκαν και την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και άλλους που ακόμα με στηρίζουν. Η στήριξη είναι και οικονομικής φύσης, εργασία, αλλά και ανοχή στον χρόνο που αφιερώνω σε αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ανέχεται και συμμετέχει στα όνειρα μου.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον πιο πάνω σκοπό, αλλά συμπληρώνουν τις σκέψεις και τις δραστηριότητες μου σε σχέση με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα, καθώς και με τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

Κάποτε, ένας Ταϋλανδός που γνώρισα στην Παραολυμπιάδα του 2004, μου είπε πως θα περάσω φάσεις μεγάλης απογοήτευσης, θα κουραστώ, θα απελπιστώ, αλλά να μην σταματήσω τον αγώνα που ξεκίνησα... Είχε δίκιο. Ελπίζω να μην φτάσω στο σημείο τα πιο πάνω συναισθήματα που ήδη έχω νοιώσει, να με σταματήσουν.

Friday, July 17, 2009

Η τροπολογία της ντροπής

Αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ακόμη και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, η τροπολογία για την καταβολή από τη Βουλή των εισφορών όσων βουλευτών επιλέγουν να μην εργάζονται.

Την απόσυρση της τροπολογίας ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «μετά τις σημερινές τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, και σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο, να ακούω, κάθε φορά και να συνθέτω τις υπάρχουσες απόψεις, ζήτησα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να αποσυρθεί η διάταξη αυτή από το νομοσχέδιο που εισάγεται προς συζήτηση την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή».

Η κυβέρνηση είχε κρατήσει αποστάσεις για το θέμα, παραπέμποντας στον πρόεδρο της Βουλής. «Αφορά τον κανονισμό της Βουλής και συζητείται με πρωτοβουλία του προέδρου του Σώματος», είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους με τη διάταξη διατύπωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κατά της διάταξης είχαν τοποθετηθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής καθώς και το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ την οποία χαρακτήρισαν ως απαράδεκτη και ιδιαίτερα όταν οι πολίτες καλούνται μέσω της διεθνούς κρίσης να πληρώσουν επιπλέον εισφορές

http://www.tanea.gr

No comments: